Geschiedenis

"Met bloem bestoven handen, de magie van rijzend deeg, en dan die unieke smaak van versgebakken pizza. Zij die een passie voor bakken hebben, leven voor de kleine sensaties die alleen de wereld van de patisserie kan bieden. Ze kunnen niet zonder.


Zo is het ook voor Stephan Guarino, geboren in 1985, afkomstig uit Capua (een klein stadje in de provincie Caserta), die besloot zijn leven te wijden aan de kunst van het bakken. Vandaag, met 22 jaar ervaring achter de rug, is de man uit Campanië een gerespecteerd en gevestigd ambachtsman geworden, en het belangrijkste is dat hij zijn expertise naar België heeft geëxporteerd.


Stephan kwam al op 13-jarige leeftijd in de wereld van pizza toen zijn vader, een werknemer van een farmaceutisch bedrijf maar gepassioneerd door deeg, besloot een restaurant te openen in het centrum van Capua. Zo ontdekte de jongen, ingeschreven in zijn eerste jaar aan het hotelinstituut, de magie van het broodbakken. 's Ochtends was hij op school en 's avonds liet hij geen kans voorbijgaan om zijn ouders te helpen in de pizzeria. Naarmate de dagen verstreken, raakte hij meer gepassioneerd door de kunst van het bakken: hij was vooral gefascineerd door de leer van zijn vader en de meesterschap van de eerste pizzachef van het restaurant.


Op een avond zette zijn vader hem op een kruk, zette een brood voor hem neer en zei: 'Het is tijd, laat me zien wat je kunt doen.' Stephan wachtte op niets anders en heeft sindsdien zijn handen in het deeg gehouden.

Echter, in 2003 moest zijn vader het restaurant sluiten en de jongeman realiseerde zich dat het tijd was om voor zichzelf te zorgen.


Ondanks verplichtingen en leren, noodzakelijk om te evolueren in de arbeidswereld, is Stephan nooit gestopt met studeren. Hij schreef zich in voor een cursus chemie en biochemie, waarmee hij een baan wist te bemachtigen bij een bekende Italiaanse molen gespecialiseerd in de bereiding van verschillende meelmixen en innovatieve blends.


Nog steeds niet tevreden met het niveau dat hij had bereikt, volgde Stephan de cursussen van Cristian Zaghini en Piergiorgio Giorilli, waar hij leerde over glutenvrij en spontaan gerezen degen, maar het belangrijkste is dat hij de vaardigheden verwierf om procedures met moeder gist te beheren.

Het keerpunt in zijn carrière kwam echter in 2015, toen de pizzachef uit Caserta na een lange leertijd de kans kreeg om naar België te verhuizen. In feite pakte hij de trein die maar één keer in het leven voorbijkomt. De beginselen waren niet makkelijk: de andere taal, de afstand van geliefden en bovenal de onmogelijke schema's. Desondanks ging Stephan verder op zijn pad: hij bleef studeren en zoeken naar nieuwe technieken. De toewijding bleef niet onopgemerkt, en de werkmogelijkheden werden niet gemist.


Vandaag werkt Stephan in Brussel bij een bekende pizzeria die hem de kans heeft gegeven om zijn creativiteit te ontketenen en het nieuwe concept van Napolitaanse pizza te introduceren. Dit product, het resultaat van een uitgebreide experimenteerfase, is gebaseerd op een mix van meelsoorten van verschillende sneden gecombineerd met een natuurlijke moeder gist van type 1 meel met onbehandelde tarwekiem. Het doel van Stephan is om een geurige, krokante, smakelijke en zeer lichte pizza aan te bieden.


De innovaties geïntroduceerd door de jonge pizzachef uit Campanië zijn gemeld door de lokale pers, die hem veel artikelen en rapporten heeft gewijd.


Stephans doel was om een pizzeria te openen en het op te dragen aan zijn ene grote leraar: zijn vader, die hem vanuit de hemel zal vergezellen."